Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Filmforgatás

Abaújvár- Földvár- 2021.05.14-15-16.

Az elmúlt hétvégén felpezsdült az élet Aba Sámuel egykori földvárának területén. Két éve semmilyen megmozdulás nem történhetett azon a helyen, ahol 2008-tól folyamatosan 10 fesztivál zajlott le. 2019 nyarán a régészeti feltárások, tavaly pedig a pandémia miatt maradt el minden nemű rendezvényünk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Mestellér János abaújvári lakosunk (aki szereplője és egyben rendezője a dokumentumfilmnek)  Földvárunkat választotta a forgatás egyik helyszínéül.

A Regnum Fest egy nagyszabású történelmi hagyományőrző és kulturális rendezvény lett volna, Tokaj városában és Szabolcs községben, a szabolcsi földvár területén. A rendezvény 2020 szeptemberére tervezett időpontját a koronavírus miatt a szervezők 2021 májusára halasztották. Sajnos az elhúzódó pandémia és az ezzel járó korlátozások okán ebben az időpontban sem volt lehetséges a rendezvény megtartása a tervezett formában. Így az esemény a virtuális térbe költözött. 

Az esemény fő látványosságai a nagyszámú katonai hagyományőrző csapat jelenléte és fellépései lettek volna. A virtuális Regnum Fest keretében róluk készül most egy dokumentumfilm, amiben több mint egy tucat kora és érett középkorral foglalkozó hagyományőrző csapat és számos kézműves mutatkozik be. A filmet  április és május hónapokban10 különböző helyszínen forgatták. Forgatási helyszínként többek között Hollókő, a szigethalmi Emese Várispánság, a Budapesti Történeti Múzeum, az Országház és az abaújvári földvár szolgált.  

A dokumentumfilm helyszíneit egy utazó riporter alakja és Szent László személye, valamint a vele kapcsolatos mondák és krónikai történetek kötik össze és foglalják keretbe.  

A forgatási napokról szóló beszámolók és képgalériák a Regnum Fest Facebook-oldalán követhetőek nyomon. https://www.facebook.com/regnumfest 

Honlap: www.regnumfest.hu
Rendező: Mestellér János
Dramaturg: Szigeti Réka
Filmes stáb: Trimedio
Hagyományőrző csapatok:  
Anda, Nyugati Gyepűk Pajzsa, Onogur Lovasság, Őr-Nyék, Iloncsuk Szabadcsapat, Keleti Szövetség, Sárospataki Lovagok, Viharsarki Gorzsák, Windur, Magyar Történelmi Íjász Társaság, Pusztai Rókák, Szent László Vitézei, Bajvívó Magyarok, Salföldi Kopjások, Nemzeti Zászlóforgató Csoport
Támogatók: A Hon Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Abaújvári forgatás képei:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=regnumfest&set=a.321295312934975

https://www.facebook.com/media/set?vanity=regnumfest&set=a.325326565865183